Styla hemmet med gröna växter och snittblommor

Vill du ge hemmet ett litet lyft? Då finns det mycket du kan göra. Inredningsdetaljer och textilier kan göra mycket för ett rum, liksom växter och blommor av olika slag. Ett rum blir snabbt mer levande, färgglatt och ombonat med hjälp av gröna växter och vackra snittblommor i olika färger och former. Många växter och blommor rensar även luften och gör på så sätt att vi mår lite bättre, vilket givetvis är ett stort plus i kanten. Satsa därför på att inreda och styla hemmet med vackra levande växter du också!

Växter och blommor kan du styla alla hemmets rum med. Matcha gärna med rummets övriga färger eller bryt av med en helt annan färg som passar bra in med den övriga inredningen. Ett tips är också att satsa på vackra krukor och vaser. Vaser kan vara konstverk i sig själva, men de blir ännu finare när du fyller dem med snittblommor. Placera dem sedan på bord och hyllor runtom i rummet. Kom ihåg att det inte bara är på sommaren blommor och växter kan dekorera ett rum, utan också under årets mörkare dagar.

Tre sorters kaktusar

Växter håller längre än snittblommor, så ur ett ekonomiskt perspektiv kan det vara bra att investera i många gröna växter och komplettera dessa med ett par snittblommor som du köper lite mer sällan. Du kan också dela upp din bukett med snittblommor och placera ut dem i olika rum om du vill att flera rum ska fyllas med vackra blommor.

Ta hand om dina växter

När du väljer att styla ditt hem med växter eller med snittblommor bör du ta hand om dem så gott du kan så de lever längre. Byt vatten till dina snittblommor och skär gärna av en del av stjälken så brukar de hålla sig fräscha lite längre. När det gäller gröna inomhusväxter så tas de hand om på olika sätt beroende på vilken slags växtsort det rör sig om. Fråga gärna om skötselråd där du köper dina växter.

Stora växter i ett rum

Kaktusar tål mycket och har varit riktigt trendiga under ett tag. Det är en sorts växt som alltså passar i de flesta rum oavsett inredning och stil. Succulenter är besläktade med kaktusar och är för det mesta också enkla att ta hand om. Detta är därför växter som de flesta kan ha hemma.

De flesta växter passar i alla rum i hemmet, men de här beror också på din egen smak. Tar du inte hand om dem som du ska riskerar de dock att dö. Förutom kaktusar och succulenter är följande växter ofta tåliga: gullrankor, monstera, garderobsblomma och Dr. Westerlund. Dessa växter skiljer sig rätt mycket till utseende och stil, så därför lär du hitta någon av dem som passar just dig och din smak. Gör ditt hem lite grönare och mer levande med gröna växter och snittblommor genom att köpa hem några redan idag!

Leave a Reply

mts_cool