Inred en smyckeshörna

Smycken kan ta upp stor plats och ju fler av dem du har desto lättare är det också att det tappas bort ett och annat eller att de trasslar in sig i varandra. Det finns därför många sätt att både organisera sina smycken och att förvara dem på ett sätt som passar in i inredningen. Här ska vi ge dig några tips.

Eftersom det finns så speciella smycken, billiga och dyra och med ett koncept eller inte, vore du ju synd och skam att inte förvara och samtidigt visa upp dem från sin allra bästa sida. Smyckesträd, smyckeskrin och smyckeslådor är några exempel på smarta förvaringar och snygga inredningsdetaljer.

Smyckesträd

Smyckesträd finns i otaliga varianter och storlekar, alltifrån autentiska träd till geometriska eller minimalistiska utföranden som passar på byrån eller i en hylla. Ett smyckesträd är vad det låter som – en pryl gjord av trä, metall eller annat material som liknar ett träd med grenar och stam. På grenarna eller i krokar hängs, ställs eller läggs smycken som örhängen, halsband, armband och broscher tillrätta så att de liksom smyckar trädet. Det är ett perfekt förvaringssätt eftersom alla smycken slipper ligga huller om buller och trassla in sig eller gå sönder, alternativt gå förlorade i virrvarret. Det bästa av allt är att smyckesträdet utgör en snygg pryl i hemmet och blir lika fungerande som inredning och förvaring. Dessutom ger det alla en chans att se vilka vackra smycken du har, så att det även blir en form av display.

Smyckesskrin

Den gamla tidens pigtittare brukade även fungera som smyckesskrin genom en låda som drogs ut under spegeln. Tyvärr var det inte alltid som smyckesskrinet hölls öppet, vilket gjorde att man inte kunde betrakta de fina juvelerna när man var inne i rummet. Å andra sidan slapp man se sina finaste ägodelar samla damm. Idag finns det dock andra typer av smyckeskrin där skrinet kan öppnas och visa sitt fina innehåll. Ett sådant skrin kan ha mer eller mindre utrymme så att det även kan förvara en klocka eller stora halsband.

Smyckeslådan i en walk in closet

Om du hellre vill hålla dina smycken lite hemliga kan du skaffa dig en lyxig walk in closet med rum för smycken och accessoarer, lite som i en butik. En walk in closet är en garderob som består av ett rum med enbart kläder, smycken och accessoarer som solglasögon, väskor, skor och annat. Gör det lite lyxigt hemlighetsfullt med utdragbara lådor där du förvarar dina vackraste smycken och klockor. Om du vill göra dem synliga kan du använda dig av transparent material där du kan titta på smyckena innanför lådan eller skåpet. En walk in closet behöver inte vara dyr, men fördelen är att den ser dyr ut.

Leave a Reply

mts_cool