Styla ditt hår på bästa sätt

Hur du ska styla ditt hår beror helt på vilken typ av hår som du har. Du kanske känner att du har kämpat hela ditt liv mot ditt hår utan att få de resultat du önskar. För att du ska lyckas med att styla ditt hår behöver du veta vad du har för hårtyp. För att ta fram just ditt hårs naturliga skönhet underlättar det väldigt mycket om du har full koll på vilken typ av hår som du har. När du vet vilken hårtyp som du har ska du välja produkter som passar ditt hår för att det ska vara välmående. Ett tips är kolla in Maria Nila som är ett hårvårdsmärke som har 100 procent veganska och cruelty-fria produkter. Hårvårdsprodukterna håller en väldigt hög kvalité. Det har olika serier av produkter och det finns något för alla hårtyper.

Olika hårtyper

Om du vill ta reda på vad du har för typ av hår finns det några bra tips. När det pratas om hårtyper menas det oftast hårets lockighetsgrad. Hår kan delas in i fyra kategorier som är rakt eller nästan rakt hår, större vågor eller självfall, lockigt hår och krulligt hår. Det finns lika många hårtyper som människor och många passar inte in perfekt i en kategori men det ger en bra referensram. Ta hjälp av ett proffs om du vill ha tips och råd för just ditt hår.

Rakt hår och självfall

Människor som har rakt hår upplever ofta att håret lätt blir fett och då är det viktigt att hitta en bra balans mellan hårtvättarna. Rakt hår kan också upplevas platt och livlöst. För personer med rakt hår är det viktigt att välja produkter som inte tynger ner håret. När rakt hår ska stylas är det bra att undvika vax, hårkrämer och oljor som gör att håret ser platt ut. Personer med vågigt hår har inte riktiga lockar och har ofta mer form närmare rötterna. Vågigt hår kan lätt bli frissigt och fett. När vågigt hår ska stylas används med fördel lätta produkter som inte tynger ner och gör håret mer fett. En locktång och en värmeborste kan vara användbara för att förstärka självfallet.

Lockigt och krulligt hår

Lockigt hår har ofta lockar i form av spiraler eller s-former. Personer med lockigt hår har ofta tjockt hår. Typiskt för denna hårtyp är frissighet. Att använda lätta produkter som definierar lockarna är bra. Ett leave in-balsam kan vara en bra produkt att använda. Tajta korkskruvar behöver däremot lite kraftigare produkter. Denna hårtyp behöver en hårinpackning en gång i veckan för att må bra. Krulligt hår är mycket känsligt och till ett sådant hår är leave in-produkter som återfuktar bra bäst att använda. Tänk på att hitta din stil på håret och styla det därefter.

Leave a Reply

mts_cool