Ta hjälp av en stylistHar du svårt att hitta stilen? Skulle du vilja förnya dig på något sätt? Eller behöver hemmet ett lyft? Stylism för privatpersoner sträcker sig över flera områden. Du kan anlita en stylist som hjälper dig med allt från make up och hår till val av kläder eller heminredning.

En stylist är en yrkestitel som hänvisar till personer som arbetar rådgivande teoretiskt och praktiskt inom olika områden där personer behöver stylas inför offentliga framträdanden av olika slag. Men även privatpersoner kan ta hjälp av stylister. Stylisten hjälper till att välja ut kläder, smink, frisyr och så vidare. Det finns även stylister som jobbar med omgivningar som hemmet eller offentliga rum. Man möter stylisten i sammanhang som konserter, musikvideor, reklamkampanjer, filminspelningar och modereportage.

Woman making beauty and make up treatment in a saloon. Concept about beauty and people

Med hjälp av en personlig stylist och personal shopper kan du få hjälp med att framhäva dina absolut bästa sidor. Du kanske vill slipa till din stil i vardagen, eller så vill du framhäva dig själv vid ett speciellt tillfälle som en arbetsintervju eller annat viktigt möte. Stylisten utgår från dig själv, dina grundförutsättningar och din personlighet för att sen skapa en stil där ditt bästa jag kommer fram! Den stylist som även verkar som personal shopper ger inte bara allmänna tips utan kan även följa med för att shoppa i praktiken, med butikens utbud framför er.

Om man vill ha hjälp med stylismen i hemmet så finns det utbildade och professionella inredare och hemstylister som ger värdefulla tips och råd inför nyköp, renoveringar och målaruppdrag. Ska man exempelvis anlita en målare Stockholm så kan man först söka reda på en hemstylist i Stockholm som ger handfasta tips inför projektet.

Om man vill utbilda sig och arbete inom stylism så kan man exempelvis gå gymnasiets Hantverksprogram på kvalificerad yrkeshögskola eller utbilda sig via privata aktörer. Om man vill styla och jobba med stylism och vet det redan inför gymnasievalet så väljer man profilen Stylist på Hantverksprogrammet. Där får man lära sig allt från kropps- och hudvårdsbehandlingar till både grundläggande och avancerade make up-tekniker, manikyr, insättningar av löshår och att göra frisyrer, anpassa kläder och snitt efter individen, och teoretiska samt praktiska färdigheter kring evenemang som modevisningar och liknande. Man får även lära sig sånt som man behöver veta om företagande och entreprenörskap.

Leave a Reply

mts_cool