Dusty Deco

Design- och inredningsbutikerna Dusty Deco ligger på Hornstulls strand 7 och Brahegatan 21 i Stockholm. Från början var samlingen av möbler och designföremål ett hobbyprojekt för ägaren Edin Memic Kjellvertz, men idag är butikerna välkända för sitt exklusiva sortiment och besöks regelbundet av designintresserade personer. Här hittar man vintagemöbler och konst från hela världen och man kan bland annat hitta många industriella objekt, keramiska verk och lädermöbler. Alla de möbler och objekt som finns till salu i Dusty Deco är sådant som grundaren själv skulle vilja ha i sitt eget hem.

En inspirerande plats

Anledningen till att Dusty Deco har blivit så pass populärt under en kort tid är för att de är fantastiskt duktiga på att hitta rätt i sina urval. Det är verkligen den perfekta mixen av personligt och trend, gammalt och lite nytt. I butikerna kan man exempelvis hitta klassiska mässingslampor från Hans Agne, marmorbord, rottingmöbler, sammetssoffor, glas- och keramikkonst och mycket dansk design. Deras smak sticker ut jämfört med alla andra inredningsbutiker och inuti de stora lokalerna har de grupperat möblerna och konstobjekten för att skapa inspiration för ett personligare hem. Själva butiken är alltså uppdelad så att de olika avdelningarna ser ut som vackra stilleben och var man än tittar ser man olika inspirerande stilar, färger och former.

Att inreda personligt

Edin Memic Kjellvertz äger som sagt Dusty Deco och han har varit med i en del reportage där han berättar och visar hur man kan inreda på ett lyxigt, trendigt men ändå personligt sätt. Ett tips är att man ska lägga lite mer pengar på soffan, eftersom den är en så pass central del i varje hem. Att satsa på belysningen och att inreda med textilier är två andra tips, för det skapar en ombonad känsla som behövs i de flesta bostäder. Med små medel kan man förändra hemmet och på Lyxdesign hittar du det du söker om du inte kan ta dig till Stockholm för att besöka Dusty Deco. Ett sista tips är att slopa teven för att göra vardagsrummet mer trivsamt.

Leave a Reply

mts_cool