Miljövänlig styling

En av de hetaste trenderna inom inredning och mode är hållbarhet och miljövänliga material. Årets julklapp 2019 var det återvunna plagget och second hand-butiker och loppisar lockar många miljömedvetna och trendkänsliga kunder.

Att tänka på hållbarhet och miljö handlar inte enbart om att återanvända begagnade möbler och plagg utan innebär också att köpa saker av god kvalitet som håller i många år. Satsa därför på en inredning i ditt hem med klassiska färger och former. När du handlar kläder är det viktigt att köpa plagg som kan kombineras med andra plagg i din garderob istället för att köpa mängder av omaka billiga tröjor och byxor. Att köpa kläder av fin kvalitet är extra viktigt när det gäller ytterplagg som du kan använda i många år. En jacka i klassisk modell från ett kvalietsmärke lönar sig både för din plånbok och för miljön. När du vill hitta jackor till en man har Johnells märkeskläder av hög kvalitet i klassiska snitt.

Miljövänlig styling i hemmet

Miljötänk och hållbarhet har blivit en av de viktigaste inredningstrenderna den senaste tiden och alltfler har tröttnat på slit- och slängmentaliteten där inredningsdetaljer köps och slängs i ett rasande tempo. Istället är det hållbara naturmaterial av hög kvalitet som gäller och möbler och andra inredningsobjekt ska dessutom ha haft en låg påverkan på miljön under tillverkningsprocessen.

När du ska styla ditt hem inför en försäljning eller för att du själv vill få det finare hemma är det bra att fundera igenom hur du kan göra det på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Räcker det med att måla om soffbordet och köpa nya gardiner och soffkuddar istället för att köpa en ny soffa? I köket kan kanske köksluckorna lackeras om istället för att hela köksstommen rivs ut? Det finns många smarta sätt att styla ett hem med låg belastning på miljön.

Miljövänlig styling i garderoben

Många köper kläder och använder dem några få gånger innan de glöms bort i garderoben. Om du istället väljer att köpa dyrare märkesplagg av hög kvalitet kommer du att vara mer mån om att använda dem flera gånger för att få valuta för pengarna. Den höga kvaliteten gör dessutom att kläderna håller längre utan att tappa färg eller passform. Ytterligare ett plus är att garderoben blir luftigare med färre plagg vilket gör att du lättare hittar det du letar efter.

Miljövänlig styling i badrumsskåpet

Genom att välja ekologiska hudvårdsprodukter och smink gör du en tjänst för miljön. Ekologiska produkter sprider till exempel inte ut farliga kemikalier i avloppet och riskerar därmed inte att förorena hav och grundvatten. Ekologiska produkter är dessutom mer miljövänliga vid produktionen eftersom det finns hårda restriktioner kring hur den får gå till. Det behöver inte vara någon motsättning mellan snygg styling och miljövänlig styling utan tvärtom kommer den att leda till att du värdesätter de kvalitetsprodukter du väljer att köpa.

Leave a Reply

mts_cool