Så stylar du ditt hem innan sälj

Ska du sälja din bostad? Då har du säkert funderat på hur du ska göra den så attraktiv som möjligt för möjliga spekulanter. Kanske har du tänkt dig att använda dig av homestaging, homestyling eller hemmafix (kärt barn har många namn)? Idag är det många mäklare som erbjuder den här typen av tjänster men du behöver inte vara ett proffs på inredning för att själv styla hemmet innan försäljning. Det finns en hel del enkla knep att ta till för att göra din bostad attraktivare. Knep som absolut inte behöver vara särskilt dyrbara.

Skapa ett neutralt och välkomnande hem

Vid en homestyling gäller det att arbeta med en neutral och välstädad bas. Stuva undan överflödiga prylar som skapar oreda inne och ute på tomten, kanske kan du hyra ett förråd? Skrikiga väggar bör helst målas om. Städa och renovera små skavanker. Det behöver till exempel inte vara särskilt kostsamt att måla om en repad dörr. Om du känner dig det minsta osäker, ta del av mäklarens tips för att styla ditt hem. Naturligtvis bör du tänka på de små detaljerna som skapar trevnad. Se till att tavlor och väggprydnader hänger rakt. Växter, färska kryddor, kuddar och ljus ger ett ombonat intryck.

Lönar sig homestaging?

Homestaging har varit stort i Sverige sedan början av 2000-talet. Det finns relativt lite forskning om de reella effekterna av hemmafix. Mäklarna tycks däremot vara övertygade om att det lönar sig att förbereda hemmet innan en försäljning. Det finns forskningsresultat som pekar mot att vi påverkas av miljön under visningen av en bostad. Det gäller att tilltala rätt målgrupp. En bostad som är stylad för att passa en barnfamilj kanske inte alls går hem hos ett äldre par och vice versa. Dessutom måste man naturligtvis utgå från objektets värde. Att lägga ner summor på styling av en mindre etta är förmodligen inte lika lönsamt som att investera inför försäljningen av en större gård.

Leave a Reply

mts_cool