Styla ditt hem innan gästerna kommer

Vill du visa ditt hem från hemmets bästa sida när gästerna kommer på middag eller fest? Tänkte väl det! En vackert hem som är städat, rent, mysigt och stylat gör att gästerna gärna kommer tillbaka! Dessutom ser ett mysigt och stylat hem till att stämningen för middagen eller festen har goda förutsättningar för att hållas hög.

Nummer ett är att hålla hemmet rent och städat

Det absolut viktigaste när man bjuder hem gäster är att hemmet är rent och städat. Första intrycket får gästerna i hallen, såvida du inte har ett hem med trädgård då blir första intrycket i trädgården/entrén, mer om det i en annan artikel. Hur som helt tillbaka till hallen. När gästerna stiger in genom dörren bör det inte stå orimligt många par skor i hallen, inte bör det heller vara fullt på hatthyllan eller jackhängaren. Se till att ta undan kläder och skor från hallen så att gästerna kan hänga av sig enkelt utan att behöva möblera om. Ha också ordning på belysningen, en bra belysning behövs i hallen så att gästerna ser var de kan hänga av sig och sätta fötterna. Ska man hämta gästerna i bil och köra dem till sitt hem är det förstås viktigt att även bilen är ren och fin. På tal om bil är outlander en riktigt fin sådan, den finns att köpa på mitsubishimotors.se/.

Resten av hemmet bör förstås också hållas i samma stil som hallen, dvs vara fritt från för många prylar. Ta alltså undan prylar och saker som gör att hemmet ser stökigt ut. Dammsug och damma hela hemmet, kom ihåg att ta på listerna längs med golvet där det kan samlas mycket damm som kan göra att helhetsintrycket sänks. Dra upp gardiner och rullgardiner för at få i dagsljus.

Mycket viktigt är att se till att toaletten är ren . En icke ren och fräsch toalett kan få gästerna att börja oroa sig för hygien, vilket man helst inte vill att de ska behöva göra om man ska bjuda på mat och/eller dryck under kvällen.

Ljus och belysning

Något som är mycket viktigt för att få till en mysig känsla i hemmet är att ordna med belysning. Är det ljust ute är det bästa så klart att låta dagsljuset komma in, om vädret tillåter är det också fräscht att ha öppna fönster här och där för att hålla luften fräsch. Är det däremot mörkt ute är belysningen mycket viktig, undvik att ha enbart en stark taklampa tänd utan låt belysningen komma från flera håll. Ett stort rum bör ha minst sju ljuskällor, dessa kan vara i form av lampor men också tända levande ljus.

Lukta gott och fräscht

Om hemmet är välstädat luktar det förmodligen redan fräscht och rent. För att förstärka denna upplevelse finns det både doftljus och doftpinnar att använda sig av. Välj något av dessa och se till att doften inte är för starkt. Använd bara en doft i taget, att blanda dofter kan ge överdriven doft och ge gästerna huvudvärk.

Leave a Reply

mts_cool