Homestyling – en särskild form av styling

Homestyling må låta som en generell term för att benämna all form av styling man gör i hemmet, men i Sverige har denna engelska term fått en väldigt specifik betydelse – nämligen den styling man genomför i hemmet inför en försäljning eller en visning. Det som gör homestyling så speciellt är med andra ord att man inte stylar hemmet utefter sin egen smak eller hur man själv vill ha det för att trivas, utan utefter andras föreställda tycke och smak. Målet är att så många som möjligt av de som kommer på en visning inför en försäljning ska tycka om hemmets inredning, och kunna föreställa sig själv och sina egna möbler där.herbs-1441738_960_720

Det sistnämnda medför ett annat mycket säreget drag som just ett homestylat hem får, nämligen att det är opersonligt. Ett av de främsta råden som alla som sysslar med homestyling (mestadels mäklare) ger sina kunder, är att man bör ta bort så mycket som möjligt som påminner om personerna som bor i hemmet, till exempel fotografier, teckningar på kylskåpet och kläder och skor i hallen. Däremot är det viktigt att hemmet inte känns sterilt och obebott – istället ska man fylla hemmet med inredningsdetaljer som kan verka personliga, men som egentligen är medvetet utvalda för sin neutralitet, till exempel trendiga soffkuddar, gröna växter, ljusstakar med levande ljus och kryddor på köksbänken.

Om man vill genomföra en mer grundlig homestyling kan man innan man börjar titta på inredningen också göra större förändringar, som att måla om en eller flera väggar, byta skåpluckorna i köket eller byta ut en gammal soffa mot en ny och modern soffa. Om du behöver köpa nya möbler inför en försäljning av din bostad, hittar du ett brett utbud av möbler till bra priser på Furniturebox.se.

En annan viktig del inom homestyling har faktiskt inte med styling att göra, utan städning. För att ens hem ska göra ett så bra intryck som möjligt på besökarna på en visning måste man ju visa upp det från sin bästa sida, och det gör man bara om hemmet är helt rent.

Anledningen till att man gör allt detta är självklart för att få ett bättre pris när man säljer sin bostad. Ju fler som känner sig attraherade till ens hem, desto fler bjuder sannolikt på bostaden, vilket kan trissa upp priset.

Leave a Reply

mts_cool